<

Археологи виявили середньовічну вежу в Іваничівському районі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:49 | 2.11.2015 / Іваничі /
Перегляди
8
/ коментарі 2

У селі Литовиж Іваничівського району геофізики виявили залишки стародавньої споруди, ймовірно, вежі Литовського періоду.

Як розповів заступник директора ДП «Волинські старожитності» Сергій Панишко, на мінімальні розкопки необхідно 200 тисяч гривень, – повідомляє ВолиньPost.

«Цього року за ініціативи краєзнавця з Нововолинська Анатолія Шведа на Волинь приїхали з Києва геофізики. Вони провели геофізичні пошуки. Є спеціальна апаратура, яка дозволяє побачити, що є в землі… Ми шукали цегляну кладку. В одному місці городища цегляна кладка є, а в іншому місці геофізики встановили магнітну аномалію, яка дозволяє припустити, що там може бути якась споруда масивна, можливо вежа, але археологічна розвідка це справа така – потрібно перевірити шляхом археологічних досліджень, тобто розкопати. Проте на розкопки потрібні гроші, але грошей, як завжди, нема. Взагалі пам’ятка цікава. Волинь традиційно з Литвою пов’язана, можна такий екскурс зробити в історію. В нас чомусь знають тільки князя Любарта та Вітовта, а є багато фактів, які говорять про зв’язок Литви з Волинню», – розповів науковець.

Окрім того, Сергій Панишко наголосив: «До речі, якось зауважте, щоб чорні археологи, “гробокопатєлі” різні, мародери не бігли на городище, бо їм, може, здасться, що ми там золота багато знайшли – то золота там нема».

Історик має надію зацікавити знахідкою литовських колег.

85880753
79139814
89961919




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок