<

Через будівництво московської церкви село в Іваничівській громаді «прославилось» на всю Україну

16:09 | 7.06.2024 / Іваничі / , /
Перегляди
841
/ Коментарі відсутні

Село Мишів Іваничівської громади «прославилось» на всю Україну. Причина – будівництво церкви УПЦ МП, яке почалося тут у березні. Цю подію згадали у популярному ютуб-проєкті «Телебачення Торонто».

У сюжеті “Агенти рф у рясах: що відбувається з московським патріархатом останні два роки”, який днями вийшов на популярному ютюб-каналі «Телебачення Торонто», згадали і побудову московського храму в Іваничівській громаді.

Ведуча повідомила, що поки ПЦУ відвойовує старі храми, УПЦ МП створює нові. І це, мовляв, не дивно, адже будь-який МАФ може стати храмом УПЦ МП з тисячолітньою історією, якщо ти достатньо сміливий. У приклад ведуча навела ситуацію в Мишеві, в якому з простої хати роблять московську церкву.

Також у цьому сюжеті ведуча проінформувала, що наразі під покровом МЦ в Україні залишається 11 тисяч парафій. Вона зазначила, що за час повномасштабного вторгнення росії, СБУ відкрила близько 70 кримінальних проваджень щодо представників УПЦ МП. 16 із цих справ — проти митрополитів. Кліриків МП, за її словами, звинувачують у державній зраді, колабораціонізмі, розпалюванні міжрелігійної ворожнечі. І цьому, мовляв, є вагомі докази. Однак для вірян московських церков це всерівно нічого не означає і вони продовжують виправдовувати своїх священників і ходити в ці храми.

Ведуча наголосила, що росія використовує УПЦ МП, як свою агентурну мережу. Вона запевнила, що московському патріархату не місце в Україні і закликала підтримувати ПЦУ.

Нагадаємо, наприкінці березня стало відомо, що в селі Мишів Іваничівської громади хочуть побудувати церкву УПЦ МП. Тоді більшість місцевих мешканців виступили проти цього. І після розголосу в ЗМІ будівництво “приморозили”. Однак чи надовго – невідомо.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Червня, Середа