<

Історична подія: Чарльз III офіційно став королем Великої Британії

16:41 | 6.05.2023 / Новини / /
Перегляди
42
/ Коментарі відсутні

Короля Чарльза III коронували у Вестмінстерському абатстві, що ознаменувало символічний початок нової королівської ери у Великій Британії. Також на церемонії офіційно оголосили королевою-консорт Каміллу – дружину короля.

У ході видовищного ритуалу король був помазаний святою олією і склав присягу королів перед тим, як архієпископ Кентерберійський Джастін Велбі поклав йому на голову корону Святого Едуарда під вигук “Боже! Врятуй короля!” та вручив атрибути монаршої влади, – пише Апостроф.

Перед 2300 гостями, серед яких була й Олена Зеленська, Чарльз III поклявся підтримувати протестантську релігію у Сполученому Королівстві та захищати права англіканської церкви, викладені в акті парламенту.

Каміллі під час коронації архієпископ поклав на голову корону Королеви Марії, потім вручив їй королівський скіпетр та жезл справедливості та милосердя.

74-річний Чарльз став найстаршим монархом на момент початку правління за всю історію Великої Британії. Його мати, покійна Єлизавета II, була коронована у віці 27 років.

Після коронації Чарльз III та Камілла залишили Вестмінстерське абатство. Під дзвін король і королева сіли в золоту карету і вирушили до Букінгемського палацу. За королівською ходою спостерігали тисячі людей.

У параді взяли участь 19 військових оркестрів, 250 коней, 4 тисячі військовослужбовців більше, ніж будь-коли з часів коронації королеви Єлизавети II у 1953 році.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер