<

Ілон Маск анонсував випуск робота-гуманоїда

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:02 | 21.08.2021 / Новини / , /
Перегляди
277
/ Коментарі відсутні

Американський підприємець та інженер Ілон Маск анонсував створення робота-гуманоїда Tesla Bot, прототип якого може з’явитися вже в 2022 році.

Про це бізнесмен заявив 19 серпня на Дні штучного інтелекту, організованому компанією Tesla, повідомляє CNBC, – передає КорресонденТ.net.

За словами Маска, Tesla Bot виконуватиме роботу, пов’язану з нейронними мережами і новим суперкомп’ютером Dojo. “Доброзичливий” робот покликаний “усунути небезпечні, одноманітні і нудні завдання”, які найменше люблять люди. Це, як зазначив винахідник, надасть сильний вплив на світову економіку шляхом зниження витрат на робочу силу. 

“Він повинен бути в змозі сходити в магазин і купити мені їжі”, – пояснив Маск.

Андроїд під кодовою назвою Оптимус функціонуватиме на чипах і датчиках, які використовують електромобілі Tesla для безпілотного водіння. Його висота складе близько 173 см, вага – 57 кг. Голову робота оснастять екраном для відображення корисної інформації.

Він зможе бігати зі швидкістю 8 км/год, а за його зір відповідатимуть камери для самоврядних автомобілів Tesla. Маск підкреслив, що андроїда спроектують таким чином, щоб люди могли втекти від нього або дати відсіч.

На презентації Tesla Bot на сцену вийшов чоловік у костюмі робота і станцював.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 Травня, П’ятниця
16 Травня, Четвер