<

Хуртовини, підтоплення та шторм у Чорному морі: Україну накриють небезпечні метеоявища

16:17 | 7.01.2024 / Новини / /
Перегляди
211
/ Коментарі відсутні

В Україні найближчі декілька днів очікується погіршення погодних умов – хуртовини, ожеледь, підтоплення. 

Синоптики попереджають про перший рівень небезпеки. Про це повідомляє Український гідрометеорологічний центр, пише ТСН.

“8-го січня у південних областях ожеледь, налипання мокрого снігу, на Одещині вдень пориви вітру 15-20 м/с; у центральних та східних областях значний сніг, хуртовина, пориви вітру 15-20 м/с; на дорогах України ожеледиця. І рівень небезпечності, жовтий”, – йдеться у повідомленні.

Окрім того, метеорологи попереджають про можливе підтоплення у Чернінівській області.

“7-10 січня, внаслідок утримання морозів, продовжуватимуться активні процеси льодоутворення і формування зажорів льоду з різкими коливаннями рівнів води на В.Дніпрі, пригирловій ділянці Прип’яті (зона ЧАЕС) та річках суббасейну Десни (Київська, Чернігівська, Сумська обл.) з можливим початковим затопленням заплави на верхніх ділянках Десни біля м.Новгород- Сіверський. І рівень небезпеки – жовтий”, – зазначили у гідрометеорологічному центрі.

Через підтоплення можливе порушення транспортного сполучення з рядом сіл у Чернігівському районі Чернігівської області. ІІ рівень небезпеки – помаранчевий. 

Одеська мерія закликає одеситів та гостей міста бути обережними, оскільки через шторм у Чорному морі посилюється мінна небезпека.

“Є висока вірогідність зриву морських мін з якорів та прибиття до берега, а також їх дрейфування вздовж узбережжя. Вкотре звертаємо увагу одеситів та гостей регіону, що небезпека знаходження в пляжній зоні є надто високою. І цілком імовірним є неконтрольований підрив міни, особливо в штормову погоду”, – поінформували на сайті міськради.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця