<

Храми – надбання громади: на Волині вірян «мп» закликають переходити в ПЦУ з настоятелями

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:37 | 8.04.2023 / Новини / , /
Перегляди
963
/ 1 коментар

У Луцьку хочуть забрати землю в Української православної церкви, названої в народі «московським патріархатом». Таку заяву зробив депутат Луцької міськради Михайло Наход.

Про те, що означатиме, якщо Луцька міська громада забере право користування землею в УПЦ “мп”, розповів головний редактор сайту новин Луцька і Волині “Конкурент” Андрій Лучик в програмі “Слово редактору”. 

Зі слів Андрія Лучика, фактично це буде політичне рішення, яке може бути оскаржене в судах.

“Фактично ж УПЦ “мп” – філіал Російської православної церкви. Відтак несе наративи, шкідливі для українського суспільства і державності. І 24 лютого – тому доказ. Війна – це стан, коли або ти, або тебе. Коли залишається лише чорне і біле. Коли є тільки свої і є чужі. Тому закликаю вірян і священнослужителів визначатися: ви з ким? На чиєму ви боці? України чи релігійної організації, якою керують з росії?” – зазначає головний редактор ІА «Конкурент».

Проте Андрій Лучик наголошує, що такий стан подій не означає, що всі священники УПЦ “мп” є агентами кремля. Більшість із них – це порядні люди, які бояться порушити присягу, яку давали при вступі на службу Божу. І не всі прихожани “мп” є зазомбованими аватарами. І чим далі, тим більше вірян покидають «московські» храми і переходять в церкви ПЦУ.

“Ці ж храми є надбанням релігійної громади, а не церковних очільників. Тому справедливо переходити в ПЦУ не поодинці, а цілою громадою. Разом із храмом. Для цього потрібно зібрати збори і висловити своє рішення”, – зауважує автор і ведучий програми.

Тож Андрій Лучик закликає волинян не бути байдужими та вмовляти священнослужителів приєднуватися до ПЦУ і разом зі своїми настоятелями переходити в її лави.




один коментар
  1. Скільки років будете припрошувати цих кацапських ФСБешних “праведників відказатись від присяги путіну і гундяєву ?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Травня, Середа
7 Травня, Вівторок