<

Хода до дня народження Бандери: Білорусь надіслала Україні ноту протесту

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:16 | 4.01.2022 / Новини / /
Перегляди
444
/ коментарі 2

Посольство Білорусі в Україні надіслало ноту протесту до Міністерства закордонних справ України через проведення 1 січня у Києві ходи до дня народження ідеолога українського націоналізму Степана Бандери.

Про це повідомили у посольстві Білорусі, пише Громадське.

У ноті протесту заявлено, що в серцях білорусів, які пережили жахи фашистської окупації та трагедію геноциду в роки Великої Вітчизняної війни, «відгукуються болем спроби героїзувати колабораціоністів, убивць і карателів білоруського народу».

«Безкарне вшанування ідейними спадкоємцями кривавих катів Хатині та тисяч інших білоруських міст та сіл своїх “героїв”-убивць є нічим іншим як образою пам’яті наших предків, які загинули у смертному бою за свободу та незалежність білоруського народу», — вказано у повідомленні.

Посольство висловило рішучий протест через «зростання радикалізації антибілоруської позиції України», що нібито виражається в потуранні демонстративному вшануванню пам’яті Степана Бандери.

У Міністерстві закордонних справ України ноту протесту від Білорусі поки що не коментували.

Про яку ходу йдеться?

1 січня 2022 року в Україні традиційно відбулася хода, присвячена річниці від дня народження Степана Бандери. У поліції наголошували, що під час масових заходів порушень не зафіксували.

Загалом у державі з цієї нагоди 1 січня відбулося 56 масових заходів у 20 регіонах. У них взяли участь приблизно 3,5 тисячі людей.

Степан Бандера — український політичний діяч, один із чільних ідеологів і теоретиків українського націоналістичного руху XX століття.




коментарів: 2
  1. А за той дріт на границі що наші “полішуки” тягнули ше не надіслала тую ноту ?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 Травня, Вівторок