<

Гандзюк про замах: Мене хотіли «вимкнути» на декілька місяців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:17 | 26.09.2018 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Працівниця Херсонської міськради Катерина Гандзюк назвала напад із застосуванням кислоти спробою заставити її замовчати на декілька місяців.

“Задача полягала у тому, щоб вимкнути мене на декілька місяців”, – заявила вона в інтерв’ю Громадському.

За словами Гандзюк, те, що кислоту вилили їй на голову, свідчить про те, що напад був замахом на вбивство. “Якби хотіли просто попередити або понівечити, лили б на руки, ноги, на обличчя — куди завгодно. Але літр кислоти, який вилили на голову”, – додала потерпіла активістка.

Вона також заявила, що бачила обличчя нападника “збоку” і могла б його упізнати. За її словами, затримані  підозрювані є виконавцями нападу.

Напад на виконувачку обов’язків керуючого справами Херсонської міської ради Катерину Гандзюк було скоєно 31 липня в Херсоні. Невідомий облив її сірчаною кислотою, в результаті чиновниця отримала хімічні опіки тулуба, руки і обличчя (більш ніж 35% тіла).

Чиновницю з опіками госпіталізували в реанімаційне відділення обласної клінічної лікарні, а потім перевели в Київ. Медики оцінювали її стан як стабільно важкий.

Чотирьох підозрюваних (безпосереднього виконавця замаху, покупця сірчаної кислоти та двох чоловіків, які підозрюються в організації та співучасті в скоєнні замаху на вбивство) суд заарештував на 60 діб без права внесення застави. П’ятого суд відпустив під цілодобовий домашній арешт з носінням електронного засобу контролю.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок