<

Хакери зламали російську базу даних з відомостями про понад 664 млн авіаперельотів

11:51 | 24.09.2023 / Новини / /
Перегляди
96
/ Коментарі відсутні

Українські хакери зламали російську базу даних системи бронювання Сирена-Тревел. Вони отримали доступ до даних майже 3,5 млрд номерів телефонів і понад 664 млн перельотів за останні 16 років.

Про це повідомляє телеграм хакерської спільноти KibOrg, передає Суспільне.

За зламом нібито стоїть невідоме угруповання Muppets, яке пов’язане з KibOrg.

У двох отриманих базах містяться майже 3,5 млрд записів про номери телефонів пасажирів і 664,6 млн записів з особистими даними пасажирів, номерами рейсів, маршрутами, тарифами, даними про вартість квитків. Дані охоплюють період із 2007 по 2023 рік.

Як зазначає російське видання “Важные истроии”, хакери також виклали в мережу два “пробники” баз. У них журналістам вдалося виявити, наприклад, дані про перельоти колишнього глави МЗС Австрії та ексчленкині ради директорів “Роснефти” Карін Кнайсль, яка переїхала до Росії влітку 2023 року. Дані про її пересування збігаються з публічними повідомленнями Кнайсль про політ на економічний форум з Петербурга до Владивостока 10 вересня цього року.

На злив даних також звернув увагу учасник команди Олексія Навального Георгій Албуров. Він пише, що зміг переконатися в справжності бази, звіривши дані про нещодавній переліт близької до Володимира Путіна Аліни Кабаєвої з Мінська до Москви.

Джерело “Важных историй” у хакерському угрупуванні розповіло журналістам, що KibOrg не планують викладати всю базу у відкритий доступ. Вони розглядають два варіанти подальшої роботи з даними: створення бота, який агрегуватиме дані із баз за гроші, або передача баз Збройним силам України. Також хакери можуть поділитись відомостями з журналістами-розслідувачами.

4-го вересня повідомлялось, що російські хакери використовують шкідливе програмне забезпечення для ураження на мобільних пристроїв Android, які використовують українські військові.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя