<

Хакери зламали російське оборонне підприємство та оприлюднили документацію новітніх ракет

01:14 | 19.02.2024 / Новини / /
Перегляди
156
/ Коментарі відсутні

Хакерська група Head Mare виклала в мережу внутрішню документацію російського науково-виробничого об’єднання «Высокоточные системы и технологии», що працює в оборонній галузі й перебуває під міжнародними санкціями.

Про це повідомляється на сторінці групи в мережі X у Twitter, – передає Громадське.

В опублікованому хакерами архіві міститься технічна інформація виробів, інформація стосовно відповідальних за виробництво підприємств, а також особиста інформація співробітників.

Наразі опублікована технічна документація включає детальну інформацію про нову гіперзвукову ракету-мішень «Гвоздика», яка розробляється для тренування розрахунків систем протиповітряної оборони (ППО) з перехоплення високошвидкісних цілей.

Опубліковані документи містять 3D модель виробу від різних підприємств, характеристики ракети, результати випробування окремих компонентів, а також список відповідальних осіб за цю програму.

Також серед опублікованої документації є інформація стосовно випробувань та виробництва компонентів зенітної-керованої ракети 9М333. Вона використовується в складі зенітно-ракетного комплексу «Стрела-10М4» та оснащена інфрачервоною головкою самонаведення.

Про успішне завершення випробувань та початок серійного виробництва цієї ракети концерн «Калашников», до якого входить «Высокоточные системы и технологии», повідомив у грудні 2020 року.

Крім того, хакери зазначили, що не зважаючи на велику кількість документації та інструкцій, пов’язаних із кіберзахистом секретної інформації, їм досить легко вдалося зламати внутрішню мережу підприємства.

До слова, «Высокоточные системы и технологии» — російський розробник і виробник зброї. Є лідером у розробці та виробництві тактичних балістичних ракетних систем у росії. Входить до складу держкорпорації «ростех». З 2016 року входить у концерн «Калашников».

Підприємство виробляє зенітний ракетний комплекс ЗРК «Панцир» і балістичні ракети «Іскандер»

Компанія займається виробництвом стрілецької зброї та високоточних снарядів. Зокрема, спеціалізується на розробці й виробництві керованих ракет ближнього радіуса дії, бортових і наземних елементів зенітних ракетних комплексів.

Через вторгнення росії в Україну компанія перебуває під міжнародними санкціями України, Євросоюзу та ряду інших країн.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок