<

Грузія видала перший дозвіл авіакомпанії з рф на прямі авіарейси

05:17 | 16.05.2023 / Новини / , , /
Перегляди
94
/ Коментарі відсутні

Російський авіаперевізник «Азімут» із 17-го травня зможе здійснювати прямі перельоти з москви до Тбілісі після того, як грузинський авіарегулятор видав йому відповідний дозвіл.

Про це, як повідомляє Європейська правда, в етері телеканалу “Імеді” в понеділок заявив голова Управління цивільної авіації Грузії Гіві Давіташвілі.

За словами Давіташвілі, вже п’ять авіакомпаній – як російських, так і грузинських – подали заявки до авіарегулятора Грузії на обслуговування прямих рейсів між двома країнами.

“З них уже було перевірену одну компанію, а саме “Азімут”, яка зможе обслуговувати польоти із 17-го травня. Сьогодні відповідний дозвіл видало Управління цивільної авіації Грузії”, – оголосив він.

Голова регулятора підкреслив, що жодна російська компанія, яка перебуває під санкціями, дозволу на польоти в Грузію не отримає; так само не допустять і літаки, обслуговування яких виробник припинив.

10 травня президент рф Володимир Путін скасував візовий режим для громадян Грузії і водночас зняв заборону на польоти російських авіакомпаній до Грузії.

Повідомлялося, що вже цього тижня російська авіакомпанія “Азимут” і грузинська Georgian Airways планують запустити рейси з Москви до Тбілісі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок