<

Група військових ЗСУ розпочала навчання на ЗРК Patriot у Німеччині

05:13 | 31.10.2023 / Новини / , , /
Перегляди
76
/ Коментарі відсутні

Ще одна група українських військових  розпочала освоювати систему протиповітряної оборони Patriot у Німеччині.

Про це повідомили повітряні сили ФРН на офіційній сторінці у X (Twitter), – пише Мілітарний.

Навчання українців стартували у понеділок, 30 жовтня.

До чергового курсу підготовки на комплексі протиповітряної та протиракетної оборони Patriot залучені 61 український військовослужбовець та 10 перекладачів.

Ці навчання триватимуть декілька тижнів на території Німеччини. Українці перейматимуть досвід управління цією системою ППО у своїх німецьких колег.

Новий курс підготовки пов’язаний з майбутньою передачею Україні ще одного ЗРК Patriot.

«Мілітарний» повідомляв, що 10-го жовтня, уряд Німеччини оголосив про надання Україні нового масштабного майбутнього пакету військової допомоги. Для захисту критичної інфраструктури України, ЗСУ отримають він ФРН  додаткові засоби протиповітряної оборони, а саме системи Patriot, IRIS-T і Gepard.

Комплекс ППО Patriot надійде зі складу Бундесверу. Він включатиме вісім пускових установок та інші машини і РЛС стеження. Україна разом з комплексом, ймовірно, отримає і понад 60 зенітних ракет. Вартість цього пакету німецької допомоги Україні у сфері протиповітряної оборони коштує близько одного мільярда євро.

Patriot від Німеччини

Перший комплекс ППО Patriot Україна отримала від Німеччини у квітні цього року. Передача ЗРК відбулася одразу після завершення навчання українських операторів, котрі розпочали освоювати цю систему на початку лютого.

Курси для приблизно 70 військовослужбовців ЗСУ відбувалися у прискореному темпі – навчання проводили шість днів на тиждень. Військові також навчались технічному обслуговуванню та ремонту цього озброєння.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця