<

Громадяни зі статусом «обмежено придатний» мають до лютого 2025 року повторно пройти ВЛК

12:12 | 5.04.2024 / Новини / /
Перегляди
139
/ 1 коментар

У Міністерстві оборони показали інфографіку роз’яснення закону №3621-IX, який зокрема передбачає скасування статусу «обмежено придатний».

Про це пише Суспільне.

Як зазначили у відомстві, підписаний президентом Володимиром Зеленським документ опублікували 3 квітня, а набуде чинності він 4 травня 2024 року.

«Скасування статусу «обмежено придатний» не означає автоматичного переходу до іншого статусу (придатний/непридатний)», — повідомили у МО.

В інфографіці Міноборони вказали, що громадяни, які наразі мають статус «обмежено придатний», повинні повторно пройти військово-лікарську комісію протягом 9 місяців, тобто до 4 лютого 2025 року.

Після повторного огляду військові, які визнані непридатними, — будуть звільнені з військової служби, а визнані придатними — продовжать службу. А військовозобов’язані, визнані непридатними, виключатимуться з військового обліку, а визнані придатними — можуть проходити службу.

Глава держави 2-го квітня підписав законопроєкт, який передбачає, що тривалість лікування, а також перебування у відпустці для лікування військовослужбовців тепер зможе становити 12 місяців. При цьому зберігається грошове та матеріальне забезпечення.




один коментар
  1. згідно закону, громадяни зі статусом “обмежено придатний”, які без допомоги інших предметів (милиці, інвалідний візок тощо..) чи громадян (родичі, співробітники тцк , поліціянти) самостійно зможе подолати відстань від своєї домівки до місця проведення влк, та буде в змозі поставити будь-який підпис, автоматично вважатимуться придатними!:)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця