<

Географічним об’єктам у Криму повернуть назви кримськотатарською мовою, – Мінреінтеграції

05:16 | 29.11.2023 / Новини / /
Перегляди
61
/ Коментарі відсутні

Географічним назвам у тимчасово окупованому Криму повернуть історичні найменування кримськотатарською мовою.

Про це йшлося на засіданні Національної комісії з питань кримськотатарської мови, повідомляє у фейсбуці Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Кримськотатарську мову використовуватимуть для позначення топонімів, які мають тюркське походження або історичні кримськотатарські найменування.

«Підготовка цього рішення триває на виконання “Закону про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії», – йдеться у повідомленні.

Зауважують, що нині узгоджуються механізми, які дадуть змогу застосовувати написання топонімів з використанням латиниці у медіа та наукових працях.

Назви також планують змінити на дорожніх вказівниках і при виготовленні мап у комунікації з операторами картографічних сервісів і службами, які обслуговують такі вказівники.

Нацкомісія доручила розробити відповідне рішення Уряду. Цим питанням будуть опікуватися Мінінфраструктури разом із Мінреінтеграції, Постійним Представником Президента України в АР Крим, Меджлісом кримськотатарського народу та Інститутом національної пам’яті.

Також в Україні розробляють правопис кримськотатарської мови з використанням латинської абетки.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця