<

Генсек НАТО відповів на ідею Трампа заохочувати росію нападати на союзників, що мало платять

05:24 | 12.02.2024 / Новини / , /
Перегляди
241
/ Коментарі відсутні

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг розкритикував заяву колишнього президента США Дональда Трампа, який заявив, що в разі переобрання заохочуватиме росію напасти на членів Альянсу, які зробили, на його думку, недостатньо внесків на оборону.

Про це пише Wall Street Journal передає Громадське.

У відповідь Столтенберг сказав, що «НАТО залишається готовим і здатним захистити всіх союзників».

«Будь-які припущення про те, що союзники не будуть захищати одне одного, підривають всю нашу безпеку, включно з безпекою США, і піддають підвищеному ризику американських і європейських солдатів», — пояснив він.

Генсек НАТО також упевнений, що незалежно від того, хто переможе на президентських виборах у США, ця країна залишиться сильним і відданим членом Альянсу.

Раніше Столтенберг заявляв, що не хвилюється через заяви Трампа про наміри вивести країну з Альянсу в разі перемоги на президентських виборах у листопаді 2024 року.

Він нагадав, що обіймав посаду генсека НАТО впродовж усього чотирирічного президентського терміну Трампа, і тоді він також неодноразово погрожував вивести США з Альянсу, якщо союзники не виконуватимуть зобов’язань щодо витрат на оборону.

Що передувало?

Під час виступу на мітингу в Південній Кароліні 10 лютого, Трамп заявив, що заохочуватиме росію атакувати країни НАТО, які не платять достатньо на оборону Альянсу.

Трамп розповів про лідера «великої країни», який представив гіпотетичну ситуацію, у якій його держава не виконує своїх фінансових зобов’язань і зазнала нападу з боку росії.

Кандидат сказав, що цей лідер запитав, чи прийдуть США на допомогу його країні в цьому сценарії.

«Я сказав: “Ти не заплатив? Ти правопорушник? […] Ні, я б не захищав тебе, насправді я б заохочував їх [росіян] робити все, що вони хочуть. Ти повинен заплатити», — сказав експрезидент США.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя