<

Генерал Тарнавський підтвердив, що Україна вже отримала касетні боєприпаси від США

17:14 | 13.07.2023 / Новини / /
Перегляди
81
/ Коментарі відсутні

Командувач «Таврії» генерал Олександр Тарнавський підтвердив, що Сполучені Штати вже передали Україні касетні боєприпаси.

Про це він сказав у коментарі CNN, пише Громадське.

«Ми щойно їх отримали, ще не використовували, але вони можуть радикально змінити (ситуацію на полі бою)», — сказав Тарнавський.

За його словами, росіяни теж розуміють, що з цими боєприпасами українські війська матимуть перевагу. Тому, на думку генерала, окупанти «віддадуть ту ділянку місцевості, де можна цим скористатися».

Вище керівництво України визначатиметься з ділянками території, де можна використовувати касетні боєприпаси, додав Тарнавський і відзначив, що «це дуже потужна зброя».

Генерал наголосив, що ці боєприпаси заборонено використовувати в густонаселених районах, навіть якщо вони окуповані російськими військами. США заявляли, що отримали письмові гарантії від України про те, що ЗСУ не використовуватимуть касетні боєприпаси в районах із цивільним населенням.

Нагадаємо, Сполучені Штати 7-го липня оголосити новий пакет військової допомоги Україні, що включає зокрема касетні боєприпаси.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя
4 Травня, Субота