<

ФСБ Росії затримала українського консула за «збір закритої інформації»: МЗС України заявляє, що це чергова провокація

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:09 | 17.04.2021 / Новини / /
Перегляди
506
/ Коментарі відсутні

ФСБ Росії затримала консула Генерального консульства України у Санкт-Петербурзі Олександра Сосонюка. Його звинуватили у нібито отриманні закритої інформації з баз даних російських правоохоронців. В МЗС України кажуть, це чергова провокація на тлі загострення ситуації на українських кордонах.

Про затримання українського дипломата повідомила пресслужба Центру громадських зв’язків ФСБ Росії, – передає Громадське.

Зокрема, 16-го квітня ФСБ затримала Олександра Сосонюка під час зустрічі з громадянином Росії в Санкт-Петербурзі. Українського консула затримали нібито під час отримання інформації закритого характеру з баз даних правоохоронних органів Росії.

У ФСБ кажуть ㅡ до українського дипломата будуть застосовані заходи відповідно до норм міжнародного права.

Водночас у Міністерстві закордонних справ України затримання Сосонюка назвали черговою провокацією на тлі дестабілізаційних дій Росії.

«Російські правоохоронці затримали співробітника генерального консульства України в Санкт-Петербурзі на кілька годин. Зараз він перебуває в українській дипустанові. Найближчим часом українська сторона визначиться з формою реагування на вказану провокацію з урахуванням чинної практики», ㅡ сказав речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя