<

Франція за рік зможе виготовити для України 78 гаубиць Caesar

03:27 | 19.01.2024 / Новини / , /
Перегляди
35
/ Коментарі відсутні

Франція буде спроможна виготовити 78 самохідних гаубиць Caesar для української армії до початку наступного року.

Про це заявив у інтерв’ю France Inter міністр збройних сил Франції Себастьєн Лекорню, – повідомляє Європейська правда.

Він зазначив, що найближчими тижнями Париж поставить Києву шість гаубиць Caesar і зможе виготовити ще 72 гармати до початку 2025 року. Загалом йдеться про 78 гаубиць, вироблених протягом більш ніж року.

«Наразі в Україні їх (гаубиць Caesar, – ред.) є 49, що призвело до тактичних успіхів. Наша ініціатива спрямована на виробництво 78 гармат Caesar у 2024 році, заохочуючи європейців і наших союзників до спільного фінансування», – сказав він також в інтерв’ю газеті Le Parisien.

Міністр зазначив, що шість гаубиць Україна купила за власний кошт. У четвер в Парижі мали оголосити про створення «артилерійської коаліції» на чолі з Францією і США, покликаної посилити можливості Києва.

До французької столиці планував приїхати глава Міноборони України Рустем Умєров, але його візит скасували з міркувань безпеки. Він долучиться до запланованих заходів у режимі онлайн.

Лекорню додав, що флагман французької артилерії, далекобійна самохідна гармата Caesar, коштує від трьох до чотирьох мільйонів євро, і ця ціна, на його думку, є «прийнятною» для союзників Парижа.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота