<

Франція передасть Україні сотні одиниць бронетехніки та ракет

18:14 | 1.04.2024 / Новини / , , /
Перегляди
81
/ Коментарі відсутні

Франція планує передати Україні сотні одиниць старих, але «все ще функціональних» бронемашин VAB, а також ракети для систем протиповітряної оборони SAMP/T в межах нового пакета допомоги.

Про це повідомив міністр оборони Франції Себастьян Лекорню в інтерв’ю газеті La Tribune, – пише Європейська правда.

За його словами, такі бронетранспортери потрібні для мобільності українських військ, щоб утримувати настільки велику лінію фронту.

«Це старе обладнання, яке все ще функціонує, і воно буде безпосередньо корисним для України, якщо його передати у великих кількостях. Ми можемо говорити про сотні на 2024 і початок 2025 року», – додав Лекорню.

Бронетранспортери VAB, яким понад 40 років, замінюються у французькій армії на бронетранспортери нового покоління Griffon.

Також у відповідь на прохання України посилити протиповітряну оборону Франція передасть ракети Aster 30 до зенітно-ракетних комплексів SAMP/T.

Також Франція «у дуже стислі терміни розробляє дистанційно керовані боєприпаси, щоб поставити їх українцям уже цього літа», додав Лекорню.

У вівторок Лекорню заявляв, що Франція незабаром зможе поставити Києву 78 самохідних гаубиць Caesar та збільшить поставки снарядів, щоб задовольнити нагальні потреби України в боєприпасах.

Перед цим Лекорню казав також про плани залучити до співпраці з українським ОПК французьку компанію Delair, яка спеціалізується на безпілотниках. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок