<

Філарет відзначає 90-літній ювілей

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:57 | 23.01.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Духовному лідеру православних українців Філарету 23 січня виповнилося 90 років.

У Володимирському кафедральному соборі Києва вранці розпочалася божественна літургія з нагоди його ювілею, повідомляє УП.

Найвищі особи держави привітали Філарета з днем народження.

Президент Петро Порошенко зазначив: “Рівно 90 років тому на українській Донеччині народився хлопець Михайло Денисенко. Прийнявши чернечий постриг у 21 рік Святіший Патріарх Філарет все своє життя присвятив служінню Церкві”.

“Бажаю істинно народному Патріархові і Героєві України Божої ласки на многії та благії літа!”, – заявив глава держави.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов також зазначив: “Є люди – світи, люди – епохи, люди – велетні. Таким є Святійший патріарх Філарет, якому сьогодні виповнюється 90 років!”.

Турчинов зазначив, що майже 70 років життя Філарета були “сповнені боротьби та служіння Україні” і був готовий віддати життя за свої переконання.

“Патріарх Філарет – людина, яка асоціюється з незалежністю України, гідністю та боротьбою українського народу, яка завершиться нашою спільною перемогою! Нехай Господь благословляє та освячує Ваше життя і Ваш переможний шлях!”, – зазначив секретар РНБО.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман також написав, що Філарет – взірець і наставник “для кожного, хто бореться зі злом, хто стикається зі зрадою, погрозами і наклепами, хто має велику і благородну мрію”.

Привітали духовного наставника Православної церкви України і міністр юстиції Павло Петренко, і екс-прем’єр Арсеній Яценюк.

Сьогодні виповнюється 90 років одному з беззаперечних духовних лідерів нашої нації – Патріарху Філарету.

Многая та благая літа, Ваше святосте, Божої ласки, сил та натхнення на нові звершення!

Нагадаємо:

  • Філарет на прохання вселенського патріарха поступився і не претендував очолити нову Православну церкву України – її головою 15 грудня 2018 року обрали митрополита Епіфанія.
  • 8 січня 2019 року президент присвоїв патріарху Філарету звання “Герой України”, бо той заклав фундамент для створення в країні автокефальної церкви.
https://twitter.com/i/status/1087953008619675648




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 Травня, Середа