<

Фагот, «Антитіла», брати Капранови: відомі українці, які захищають країну від російського окупанта

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:12 | 2.03.2022 / Новини / /
Перегляди
773
/ Коментарі відсутні

З 24-го лютого у кожному місті згрупували Сили територіальної оборони, куди щодня долучається все більше відомих українців. Деякі звернулися до військкомату та вже перебувають у складі Збройних сил України.

OBOZREVATEL зібрав фото зіркових чоловіків, які не побоялися і пішли захищати Україну.

Дмитро Дікусар

Український хореограф Дмитро Дікусар з’явився у воєнкомат зі своїм військовим квитком, щоб приєднатися до складу ЗСУ. «Поповнив ряди. Потанцюємо!» – написав Дікусар в інстаграмі.

Віктор Бронюк

Лідер гурту «ТІК» Віктор Бронюк є почесним громадянином міста Вінниця, саме тому він приєднався до територіальної оборони Вінницької області. Співак з 2014 року допомагав воїнам АТО і зараз також вирішив обороняти Україну від російських окупантів.

Андрій Хливнюк

Лідер українського гурту «Бумбокс» Андрій Хливнюк 24-го лютого записався до Сил тероборони. Він закликав фанатів також приєднуватися і захищати Україну. Патрулюючи вулиці біля Михайлівського собору, Хливнюк заспівав козацьку пісню «Ой у лузі червона калина».

Олександр Положинський

Ексфронтмен гурту «Тартак» Олександр Положинський пішов до воєнкомату і вступив до лав Збройних cил України. Він мав підписати контракт набагато раніше, але захворів, тому цей крок відкладався. Тепер музикант перебуває у резерві ЗСУ.

Юрко Юрченко

Відомий український музикант Юрко Юрченко волонтерить у добровольчому батальйоні «Карпатська Січ». Також він написав патріотичну пісню «Рускій карабль, іді на#уй!».

Гурт «Антитіла»

Усі музиканти з українського рок-гурту «Антитіла» пішли боронити Київ у лавах тероборони. Серед них – фронтмен Тарас Тополя, в якого є троє неповнолітніх дітей. Просто на вулицях столиці виконавці презентували свій новий альбом, який вони готували кілька років. «Антитіла» заявили: «Все буде Україна!»

Брати Капранови

Ще з 24-го лютого, коли Росія підло вночі порушила кордони України, письменники брати Капранови борються з окупантами зі зброєю в руках у Києві разом із полком «Азов». Близнюки Дмитро та Віталій заявили, що Київ вистоїть і жодних компромісів із Росією не буде.

Ахтем Сеїтаблаєв та Олексій Трітенко

Кримськотатарський режисер Ахтем Сеїтаблаєв пішов обороняти Україну у лавах тероборони. У фейсбуці він опублікував своє фото зі зброєю і написав: «Русский корабль, іди нах*й»

Актор Олексій Трітенко разом зі своїм товаришем Ахтемом Сеїтаблаєвим вже кілька діб поспіль захищає Київ. «Ще одна ніч позаду. Неспокійно, але ми тримаємось. Все буде Україна», – написав зірковий актор в інстаграмі.

Олег Сенцов

Український режисер Олег Сенцов, який провів у політичному ув’язненні в Росії понад 5 років, також приєднався до Сил тероборони.

«Ворог хоче знищити Україну та її народ. Всі до зброї! Йдіть до військкоматів, вступайте в лави ЗСУ, записуйтесь в самооборону, здавайте кров, допомагайте фронту, чиніть опір у тилу агресора. Смерть окупантам! Слава Україні!» – написав Сенцов у своєму зверненні до підписників.

Юрій Ткач

Український гуморист Юрій Ткач зі своєю родиною перебуває у Києві. Актор записався до тероборони і захищає столицю. Ткач не хотів афішувати те, що перебуває в Силах тероборони, але довелося. Каже, що всі набридли із запитаннями, чим він займається.

Олег Михайлюта Фагот

Музикант Олег Михайлюта, відомий під псевдонімом Фагот, також боронить Київ у лавах тероборони. Лідер гурту «ТНМК» отримав зброю і патрулює вулиці. У своїх соцмережах він закликав українців наслідувати його приклад і вирушити до військкомату.

Олександр Ярмак

Репер Олександр Ярмак, який був активістом під час Революції Гідності, також пішов у Сили тероборони. Він захищає Київ. У соцмережах музикант підкреслив, що Україна вистоїть, тому що в Збройних силах України багато толкових хлопців.

Василь Ломаченко

Дворазовий олімпійський чемпіон із боксу Василь Ломаченко вступив до батальйону територіальної оборони міста Бєлгород-Дністровський на Одещині. Мер міста опублікував фото зі спортсменом і написав, що з такими бійцями Україна у безпеці.

Олександр Усик

Український боксер із Криму Олександр Усик зрозумів, що звернення до «братів» не діють, тому перейшов від слів до справи. Спортсмен узяв до рук зброю й записався у територіальну оборону.

Володимир Кличко

Український боксер Володимир Кличко разом із братом мером Києва Віталієм Кличком записався до бригади територіальної оборони ще 2-го лютого, до повномасштабного вторгнення Росії.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця