<

Евакуюють цілі міста: у Канаді вирують тисячі пожеж, які щодня посилюються

04:22 | 21.08.2023 / Новини / , /
Перегляди
169
/ 1 коментар

У західній провінції Канади Британська Колумбія 19-го серпня посилилися пожежі. А кількість людей, яких необхідно евакуювати, зросла удвічі за попередній день.

Надзвичайний стан оголосили ще у 18-го серпня. У владі зазначили, що близько 35 тисяч людей перебувають під наказом про евакуацію, а ще 30 тисяч – під попередженням про евакуацію. Про це повідомляє Reuters, – пише Українська правда.

Пожежа охоплює Келоуну, місто за 300 км на схід від Ванкувера з населенням близько 150 тисяч осіб.

Хоча лісові пожежі не рідкість у Канаді, поширення вогню та руйнування підкреслюють серйозність найгіршого сезону лісових пожеж.

Близько 140 тис. кв. км. території вже згоріло. Чиновники з уряду прогнозують, що сезон пожеж може розтягнутися до осені.

Крім того, пожежі підсилюють сильні вітри та сухі блискавки через взаємодію холодної та гарячої маси повітря.

За даними Канадського міжвідомчого центру лісових пожеж (CIFFC), Канада переживає найгірший сезон лісових пожеж за всю історію: по всій країні наразі близько 1000 пожеж.

Також у країні закрили Трансканадське шосе, яке є головною артерією зі сходу на захід. Ним користуються тисячі автомобілістів і далекобійників, які прямують до Ванкувера, найжвавішого порту країни. 

Кіп Ламквіст, яка працює в сувенірному магазині в Крейгеллачі, Британська Колумбія, в туристичному місці на шосе, сказала, що за останній тиждень вона бачила багато руйнувань.

“Це було божевілля, ми не могли бачити пагорбів, гір, дерев, нічого, напевно (протягом) двох з половиною днів”, – додала вона. 

Тисячі споживачів залишилися без електрики у внутрішніх районах провінції. Внутрішні ресурси було виснажено, на підтримку прийшли 13 країн.

Руйнування лісів вогнем почалося ще в червні. Саме тоді дим від лісових пожеж з Канади дійшов аж до Європи.  

За даними вчених, червень 2023 року став найспекотнішим на планеті за всю історію. А температура поверхні світовог океану досягла рекордного значення. 




один коментар
  1. Цей пожар якось пов’язаний з тим фактом, шо туди якраз багато наших людей по куает програмі поїхало?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок