<

Евакуйовані українці покинули Нові Санжари

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:33 | 5.03.2020 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Сьогодні, 5 березня, закінчилася 14-денна обсервація українців та іноземців, які були евакуйовані з епіцентру спалаху коронавірусу китайського міста Ухань.

Офіційно обсервація евакуйованих закінчилася о 12:00. З цього часу громадян України та іноземних держав більше не триматимуть в ізоляції, адже коронавірус у людей не підтвердився, – інформує 24-й канал.

Усім видали довідки про відсутність Covid-19 та про перебування в обсервації.

Після завершення терміну обсервації евакуйовані зустрілися з президентом України Володимиром Зеленським у Нових Санжарах.

Зеленський подякував українцям та іноземцям за витримку і сміливість, яку вони продемонстрували протягом останніх двох тижнів.

“Я радий, що саме тут (у Нових Санжарах? – ред.) не було жодного випадку коронавірусу. Ви знаєте що відбувається… він (коронавірус) всюди: в Європі, Китаї…

Я є дуже радий і хотів би подякувати нашим прикордонникам, які багато слідкують і багато роботи проводять”, – зазначив президент України.

Також він порекомендував іноземцям перебути епідемію в Україні, адже на території нашої країни немає спалаху захворювання.

“Зараз той час, коли можна займатися туризмом всередині нашої країни. Порівнюючи з багатьма іншими країнами Європи, у нас найменша кількість хворих,” – заявив Володимир Зеленський.

Як проходила обсервація у Нових Санжарах

4-го березня евакуйовані провели останню ніч в обсервації “Нові Санжари”. Медичний центр перебував під постійною охороною. Натомість людей забезпечили усім необхідним – гарячою та холодною водою, триразовим харчуванням тощо.

Аби люди не нудьгували цілих два тижні, небайдужі передавали до обсервації книги, відеоігри й навіть презервативи.

В самому приміщенні застосовувались всі необхідні заходи інфекційної безпеки – захисні костюми, знезараження відходів та щоденний медичний огляд.

Окрім колишньої очільниці МОЗ Зоряни Скалецької, з евакуйованими контактували лише ті люди, які супроводжували їх на літаку.

Після того, як евакуйовані роз’їдуться по рідних домівках, територію лікарні повинні продезінфікувати.

Нагадаємо, що на території України зафіксовано один випадок коронавірусу.

БУГ інформував, що в Україні призупинять навчання та обмежать масові заходи через коронавірус.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Травня, Субота
17 Травня, П’ятниця