<

Естонія видворить голову православної церкви московського патріархату

09:46 | 19.01.2024 / Новини / /
Перегляди
270
/ 1 коментар

Естонія вирішила не продовжувати дозвіл на проживання главі Естонської православної церкви московського патріархату Євгенію (Решетникову). Він повинен буде покинути країну до 6-го лютого. Уряд вважає, що діяльність митрополита становить загрозу національній безпеці Естонії.

Про це пише естонське видання ERR, пише Громадське.

«Естонія вирішила відмовити митрополиту Євгенію, або Валерію Решетникову, в продовженні посвідки на проживання, тому що його публічні дії та заяви підтримують агресора, і він не змінив своєї поведінки, попри попередні попередження», — підкреслив представник служби нагляду за кордоном і міграцією Індрек Ару.

Представники Міністерства внутрішніх справ Естонії неодноразово зустрічалися з митрополитом Євгенієм, щоб переконати його припинити у своїх заявах виправдовувати кремлівський режим і війну росії проти України. Але Решетников не змінив своєї риторики, яку визнали несумісною із цінностями та правовим середовищем Естонії. Тому дії митрополита становлять загрозу безпеці Естонії, підкреслили в МВС.

Посвідка на проживання Решетникова в країні, яку влада відмовилася продовжувати, закінчується 6 лютого.

Митрополит Євгеній має дозвіл на проживання в Естонії протягом чотирьох років. Востаннє йому продовжували короткостроковий дозвіл два роки тому, безпосередньо перед початком повномасштабного вторгнення рф в Україну.

В уряді додали, що рішення не продовжувати посвідку на проживання Решетникова стосується виключно його поведінки й ніяк не стосується Естонської православної церкви московського патріархату або її парафіян.

Про московський патріархат в Естонії

Естонська православна церква московського патріархату нараховує приблизно 150 тисяч вірян у 38 парафіях і є найбільшою східною православною церквою в Естонії. До неї належать здебільшого представники російської, білоруської й української етнічних меншин, а також частина естонців.

Натомість домінантним віровизнанням в Естонії є протестантизм (лютеранство).




один коментар
  1. З України давно пора видворити всіх кацапських попів ,але наша влада ще лиже лапи цим іудам кацапським і падає на коліна перед цими сатаністами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок