<

Ексмайор армії США та його дружина підозрюються у шпигунстві на користь рф

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:20 | 1.10.2022 / Новини / , , /
Перегляди
149
/ Коментарі відсутні

Міністерство юстиції США звинуватило майора у відставці Джеймі Лі Генрі та його дружину Анну Габрієлян у шпигунстві на користь росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

В обвинувальному акті стверджується, що після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Генрі та Габрієлян намагались передавати росіянам дані, що, як пише інформагентство, мали допомогти режиму путіна “отримати уявлення про стан здоров’я осіб, пов’язаних з урядом і військовими США”.

За даними Мінюсту, Габрієлян, яка є лікарем-анастезіологом, зустрілася з, як вона вважала, російським держслужбовцем, який насправді був агентом ФБР під прикриттям. Габрієлян сказала йому, що “мотивована патріотизмом щодо росії” і хотіла б “надати росії будь-яку можливу допомогу, навіть якщо це означало б звільнення з роботи або ув’язнення”. Вона також зголосилася залучити до протизаконної діяльності свого чоловіка, заявивши, що він, серед іншого, має інформацію про військову допомогу США Україні.

На наступній зустрічі Генрі сказав агенту, що теж “прихильний до росії” і навіть хотів піти добровольцем до армії рф. Через деякий час пара передала агенту інформацію про чинних та колишніх військовослужбовців США та їхні сім’ї.

Адвокат Генрі Девід Літтл відмовився коментувати звинувачення, але сказав, що його клієнта відпустили під домашній арешт.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер
1 Травня, Середа