<

Екскерівника ДП «Антонов» судитимуть за знищення «Мрії»

01:25 | 29.07.2023 / Новини / , /
Перегляди
258
/ Коментарі відсутні

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього генерального директора «Антонов» за фактом службової недбалості, яка призвела до знищення армією рф українського літака АН-225 «Мрія».

Про це інформує пресслужба Офісу Генпрокурора.

«Прокурори Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Офісу Генпрокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього генерального директора ДП «Антонов» за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України). Розслідуванням встановлено, що екскерівник держпідприємства неналежно виконував свої службові обов’язки щодо забезпечення збереження майна», – йдеться у повідомленні.

За даними слідства через неналежне виковування обов’язків екскерівника аеродрому транспортний літак АН-225 «Мрія» до початку повномасштабного військового вторгнення рф не було транспортовано з небезпечної зони у смт. Гостомель Київської області.

В результаті обстрілів військовослужбовцями держави-агресора і знищення літака державі завдано майже 8,5 млрд грн збитків, зазначили в Офісі Генрокурора. Наразі обвинувачений перебуває під вартою.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя
4 Травня, Субота