<

Ексдепутатку Чорновол обвинувачують у вбивстві під час Майдану

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:41 | 15.12.2020 / Новини / /
Перегляди
1
/ коментарі 2

Колишній народній депутатці Тетяні Чорновол вручили обвинувачення в умисному вбивстві під час Євромайдану.

Про це вона сама написала у фейсбуці.

Обвинувачення означає, що слідство завершене і справу скерують до суду.

Ще у квітні ДБР провело обшуки в помешканні ексдепутатки та повідомило Чорновол про підозру в убивстві людини під час пожежі в офісі «Партії регіонів» у 2014 році, – нагадує Громадське.

Справа стосується підпалу офісу «Партії регіонів» у лютому 2014 року — під час масових розстрілів активістів на Майдані. Зокрема в ДБР стверджують, що Чорновол разом з іншими людьми причетна до смерті Володимира Захарова (1948 р.н.).

Як відомо, під час пожежі 18 лютого 2014 року 65-річний співробітник офісу «Партії регіонів» Володимир Захаров не вийшов із будівлі, а пішов у кабінет нагору. Там він помер, отруївшись чадним газом.

Сама ж ексдепутатка визнає, що справді причетна до підпалу, але не до вбивства. Тетяна Чорновол пояснила, що підпалом офісу «Партії регіонів» вона з чоловіком намагалася відвернути увагу силовиків, щоб урятувати майданівців, і «відтягнути на себе» так званих тітушок, які вбивали активістів Майдану в Маріїнському парку.

«Проти мене сфальсифікували обвинувачення в убивстві. Я нікого не вбивала, це розправа наді мною та акт залякування інших учасників Революції Гідності через їх активну державницьку позицію та страх влади перед новим Майданом», — наполягає Чорновол.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя
4 Травня, Субота