<

Двох нападників на «Схеми» в «Укрексімбанку» поновили на посадах, ще одного — звільнили

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:13 | 12.11.2021 / Новини / , , /
Перегляди
85
/ Коментарі відсутні

Двох обвинувачуваних у нападі на журналістів програми «Схеми» поновили на посадах в «Укрексімбанку». Натомість ще одного фігуранта справи звільнили.

Про це повідомиляє Радіо Свобода з посиланням на «Укрексімбанк». Згодом підтвердила пресслужба фінустанови.

На посадах поновили директора департаменту банківської безпеки Ігоря Тельбізова та начальника управління внутрішньої безпеки банку Олега Осіпова. Їм інкримінують перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, а також побиття та мордування.

Тельбізова та Осіпова поновили на посадах 9 листопада. У банку також розповіли, що вже закінчили внутрішнє розслідування інциденту.

У пресслужбі «Укрексімбанку» наголосили, що одержання працівником статусу обвинуваченого у кримінальному провадженні не є підставою для відсторонення або звільнення.

Там зазначили, що повноваження Осіпова та Тельбізова призупиняли без збереження зарплати. Також банк розповів, що звільнив директора департаменту інформаційної політики банку Володимира Пікалова. 

Як пише «Радіо Свобода», про відсторонення Тельбізова від посади після інциденту в банку заявляли офіційно. Натомість щодо Осіпова такої заяви не було.

Обоє отримали підозри від правоохоронців. За статтею про перешкоджання журналістам чоловікам загрожує до 5 років обмеження волі.

Що сталося?

Журналісти-розслідувачі програми «Схеми» 4 жовтня заявили про напад на знімальну групу в кабінеті голови правління державного «Укрексімбанку» Євгена Мецгера під час запису інтерв’ю з ним. Інцидент записали на аудіо. А відео співробітники банку видалили, коли забрали в оператора камеру.

Наступного дня «Укрексімбанк» заявив, що журналістам ніхто не перешкоджав. Натомість знімальну групу «Схем» звинуватили в намаганні отримати банківську таємницю, що є порушенням закону, і в порушенні журналістської етики: мовляв, журналіст записував розмову, яка була начебто «не під запис», і ставив неузгоджені питання.

Окремо в банку переконували, що після цього журналіст з оператором «без жодних перешкод залишили приміщення банку з усією записувальною та освітлювальною технікою».

Опубліковані «Схемами» докази це спростовують. Фахівці відновили відео, зняте журналістами в «Укрексімбанку» й видалене його працівниками. На ньому видно момент нападу і відбирання техніки.

Відтак Наглядова рада банку відсторонила Мецгера від посади, а згодом він написав заяву на звільнення. На його місце тимчасово поставили члена Наглядової ради Сергія Єрмакова. Сам Мецгер після публікації відео вибачився перед журналістами.

Справу про напад на «Схеми» в «Укрексімбанку» передали до суду 2 листопада. Обвинувальний акт стосується 4 людей. Мецгера та Пікалова обвинувачують у перешкоджанні роботі журналістів.

Нагадаємо, напад на журналістів в «Укрексімбанку»: директор фінансової установи звільнився, поліція відкрила кримінал.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя