<

Дві ракети влучили в оперативний аеродром біля Кропивницького

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:16 | 4.06.2023 / Новини / /
Перегляди
288
/ Коментарі відсутні

Дві російські крилаті ракети, які не вдалося перехопити вночі 4-го червня, влучили в оперативний аеродром поблизу Кропивницького.

Про це повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат в етері телемарафону.

Водночас дрони-камікадзе Shahed-136/131 уразили об’єкти інфраструктури в Сумській області. Більше про наслідки цих ударів дронів та ракет Ігнат не розповів. Проте він зазначив, що в Україні є десятки оперативних аеродромів, які є «ласим шматком для ворога».

«Авіація в нас працює на тих десятках оперативних аеродромів. Авіація лише за минулу добу і за поточну здійснила понад 30, завдала понад 10 авіаударів. Зрозуміло, що противнику це подобається», — пояснив речник.

Ігнат наголосив, що в Україні треба розвивати протиповітряну оборону, зокрема отримати більше батарей Patriot. Також речник розповів, чи можна вважати, що в росіян виснажуються запаси ракет.

«Вони налагодили виробництво, воно є. Треба визнати той факт, що противник десятки крилатих і балістичних ракет може ще виготовляти, але не може так багато їх запускати. Було б більше — повірте, пускали б більше — 100%», — зазначив Ігнат.

Нагадаємо, за даними Повітряних сил, загалом із 1:00 до 4:00 4 червня окупанти запустили п’ять іранських ударних БпЛА Shahed-136/131 із Брянської області, а також шість крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555, які випустили із шести стратегічних бомбардувальників Ту-95мс із району Каспію. Сили оборони збили чотири крилаті ракети та три ударні дрони.

Фото – ілюстративне




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Липня, Субота
26 Липня, П’ятниця