<

Два міста на Київщині та Львівщині заборонили діяльність Московського патріархату

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:17 | 21.05.2022 / Новини / , /
Перегляди
771
/ коментарі 2

19-го травня депутати міських рад у Бориславі Львівської області та Переяславі Київської області визнали діяльність Московського патріархату незаконною.

Про це повідомляється на сторінках міських рад.

«Депутати Бориславської міської ради прийняли історичне рішення – заборонили на території Бориславської міської територіальної громади діяльність релігійної громади Української православної церкви парафії Покрови Пресвятої Богородиці, яка підпорядковується московському патріархату», – сказано у повідомленні.

При цьому зазначається, що це рішення вступає в дію 1-го червня 2022 року. Відповідно до нього заборонено використовувати приміщення церкви для проведення зібрань і богослужінь та реалізовувати продаж продукції православної церкви.

Нерухоме майно буде вилучене в примусовому порядку і передане в комунальну власність Бориславської територіальної громади.

Ще на початку березня частина архієреїв УПЦ МП закликала вище церковне керівництво вийти із підпорядкування Російської православної церкви. Так, Володимир-Волинська єпархія Московської церкви закликала митрополита Онуфрія розірвати стосунки з РПЦ, а Мукачівська єпархія відмовилася поминати патріарха Московського Кирила.

Нещодавно очільники Московського патріархату підтвердили – вони нічого не хочуть змінювати.

Цього ж дня Переяславська міська рада розглянула питання про забезпечення заходів щодо недопущення розколу своєї територіальної громади на релігійному підґрунті та проросійської пропаганди в храмах Московського патріархату.

Депутати вирішили заборонити діяльність УПЦ МП та її організацій. Відтак, членам московської церкви забороняється проведення зборів, мітингів, ходів та всіх інших масових заходів. Рішення підтримали одноголосно.

На сьогодні в Переяславі діють чотири церкви Московського патріархату. Це Успенська церква, Троїцька церква, Михайлівська церква та Борисоглібська церква. Також храми УПЦ МП є у Вовчкові, Гайшині, Великій Каратулі та Дем’янцях.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Травня, Субота
17 Травня, П’ятниця