<

ДСНС повністю змінила протоколи – Клименко

01:42 | 17.04.2024 / Новини / /
Перегляди
70
/ Коментарі відсутні

Державна служба з надзвичайних ситуацій України (ДСНС) змінила протоколи реагування, що стосуються роботи рятувальників, а також використання інженерної та спеціальної техніки.

Про це в ефірі телемарафону повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, передає Кореспондент.

«Ми переглянули повністю інструкцію з використання сил ДСНС. Це стосується інженерної техніки, спеціальної техніки і наших рятувальників.

Ми збільшили кількість рятувальників, які займаються висотними роботами: якщо на початку року їх було 150, то зараз уже 500. Ми також збільшуємо так звані «фонтанні» підрозділи, які займаються ліквідацією наслідків на об’єктах нафтової та газової галузі», – повідомив він.

Клименко зазначив, що правила змінюються з огляду на допущені помилки, в тому числі випадки загибелі працівників ДСНС під час ліквідації наслідків російських повітряних атак.

«Ми змінили повністю всі протоколи реагування, починаючи від того, які мають бути бронежилети на наших рятувальниках. Тому що на початку війни й ще кілька місяців тому ми втратили кілька рятувальників, тому що бронежилети не закривали весь тулуб. У великому бронежилеті незручно працювати, але це питання безпеки, питання життя і смерті», – сказав Клименко.

Міністр також додав, що ДСНС залучена до допомоги місцевим органам влади, щоб готувати другу і третю лінії оборони.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок