<

ДПСУ зафіксувала збільшення кількості військових рф в Білорусі

11:41 | 22.06.2023 / Новини / , /
Перегляди
152
/ Коментарі відсутні

Держприкордонслужба України зафіксувала невелике збільшення кількості російських військових на території Білорусі, але вони не становлять загрози.

Про це повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко в ефірі телемарафону, пише РБК-Україна.

«Російські військові продовжують знаходитися на території Білорусі. Але вони більш залучені до навчання, підготовки. На щастя їх кількість на цей момент невелика. Тобто ми не фіксуємо, що Росія має достатньо сил на території Білорусі для того, щоб здійснити повторне вторгнення з цього напрямку», – сказав він.

Демченко нагадав, що на початку цього року – наприкінці минулого Держприкордонслужба повідомляла, що кількість російських військових в Білорусі становила близько 10-11 тисяч.

«На цей момент ми фіксуємо цю кількість на рівні близько 1,5 тисячі військовослужбовців. Їхня кількість за останній час збільшилася несуттєво, десь на 500 осіб. Оскільки раніше ми говорили про кількість на рівні десь 1 тисячі», – додав він.

Зауважимо, що українські військові продовжують зміцнювати кордон на півночі нашої країни. Захисники встановили понад 8 тисяч мін в областях, що межують із РФ та Білоруссю.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя