<

Допоможіть безпритульним тваринам пережити негоду та морози

07:24 | 8.01.2024 / Новини / /
Перегляди
136
/ Коментарі відсутні

Найближчими днями на Україну насуваються морози та негода. Просимо вас бути чуйними до тварин та допомогти їм в цей складний час.

Через мороз та відсутність їжі собака може померти через 15 годин, кіт – через 6.

UAnimals надали кілька простих порад, які можуть врятувати життя тваринам:

  • Нагодуйте теплою їжею.

Це можуть бути теплі каші чи легкий суп. Можна навіть купити сухий корм і залити гарячою водою.

  • Наливайте теплу воду.

У морози вода дуже швидко застигає в мисках, тому варто наливати теплу та час від часу перевіряти миску. У такому випадку вона не так швидко замерзне і тварина зможе хоч якось зігрітися.

  • Пускайте погрітися у під’їзд.

Подбайте про вільний вхід і вихід, аби вони могли сховатися від морозу та снігу. Але так само важливо, аби тварини могли вийти на вулицю в разі потреби — туалет, прогулянка.

Потрапляючи в тепло, вони відразу сплять – так їм вдається відновити сили. Також перевіряйте підвальні віконця, щоб вони не були забиті дошками.

Якщо впустили тварин погрітися — подбайте про чистоту спільного простору. Поясніть сусідам, що прибиратимете, якщо тварина нашкодить. Запропонуйте їм долучитися то порятунку життів взимку і також потурбуватися про тварин.

  • Зробіть укриття.

Ви можете використати звичайну коробку. Зовні будинок можна обмотати скотчем, а всередину покласти теплі кофти чи інший старий одяг.

“Рекомендуємо ставити будки на дерев’яний піддон, щоб холод від землі не йшов всередину”, – йдеться у дописі.

  • Перевіряйте авто перед поїздкою.

Тепло від двигуна приваблює тварин, особливо котів. Вони можуть ховатися від холоду в капот авто, під машину чи лягати на шини.

Якщо поїхати з твариною, то можна зашкодити їй або навіть вбити.

  • Знайдіть родину.

Найкраще, що ви можете зробити – це подарувати безпритульній тварині сім’ю та дім. Перетримка та притулок – це теж один із варіантів не дати тваринам замерзнути, поки ви шукаєте їм родину.

Проте з війною притулки переповнені покинутими тваринами, тож можете допомагати цим закладам інформаційно, щоб тварин швидше забирали у сім’ї.

“Кожен з нас в силах допомогти тваринам пережити морози, головне – не залишатися осторонь. Чуйність може врятувати багато життів!”, – наголошують волонтери.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя
4 Травня, Субота