<

«Донька потрапила у ДТП»: у Володимирському районі шахрайка виманила у жінки понад 160 тисяч гривень

16:14 | 20.08.2023 / Володимир, Новини / , , , /
Перегляди
975
/ коментарі 3

У Володимирському районі шахрайка за допомогою вже традиційної схеми «близький родич потрапив у ДТП» виманила у жінки понад 160 тисяч гривень. Злочинниця відбулася умовним покаранням.

Відповідний вирок ухвалив Володимир-Волинський міський суд, – повідомляють Волинські новини.

З матеріалів справи відомо, що у вересні минулого року Ірина Х. погодилася на пропозицію невстановленої особи, в якої виник умисел на виманювання грошей у громадян похилого віку, які живуть у Володимирі, під приводом надання матеріальної допомоги родичам.

Функції жінки полягали у тому, що після дзвінка вона мала забирати гроші у потерпілих. Так сталося і 25 жовтня, коли потерпілій зателефонувала невстановлена особа, представившись донькою та сказавши, що вона потрапила у ДТП і їй негайно потрібно робити операцію. Далі слухавку взяв чоловік, він назвався лікарем та підтвердив, що на лікування потрібні значні кошти, які забере його помічник.

Після цього Ірина Х. отримала від потерпілої 78 тисяч 750 гривень, 2 тисячі 701 долар, 250 євро та 50 злотих. Загальна сума – 163 тисячі 848 гривень.

Під час розгляду справи Ірина Х. розповіла, що таку «роботу» отримала в одному з Telegram-каналів. Після отримання коштів від потерпілої вона була затримана.

Врахувавши те, що шахрайка має інвалідність третьої групи та її позитивну характеристику, суд реальний термін на два роки замінив іспитовим на такий же строк.




коментарів: 3
  1. Ну яка ще нахрін традиційна схема близький родич? Шановні лохи, невже так важко коли до вас здвонять якісь непонятні люди спершу заспокоїтись. А через хвилину набрати свою дитину, брата свата родича.ітд. ? Та перевірити інформацію. Невже ви маєте аж настільки багато грошей що вам не терпиться відразу комусь їх віддавати, переводити, донатити:)???

  2. Це де такі багаті села?
    Пані Ірині сина не треба, може вона мене всиновить?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя
4 Травня, Субота