<

Дональд Трамп захворів на COVID-19 у розпал передвиборчих перегонів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:58 | 2.10.2020 / Новини / , , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Президент США Дональд Трамп заявив, що результат його тесту на коронавірус виявився позитивним.

Разом із очільником Америки на COVID-19 захворіла його дружина Меланія, – повідомляє BBC NEWS Україна.

“Сьогодні перша леді і я отримали позитивний результат на COVID-19. Ми ідемо на карантин і негайно починаємо процес одужання. Ми пройдемо через це разом!” – написав Трамп у Twitter.

Раніше вірус діагностували в однієї з радниць Трампа, яка була з ним останнім часом.

31-річна Гоуп Гікс є найближчим помічником Дональда Трампа. Вона їздила з ним на Air Force One на телевізійні дебати в Огайо на початку тижня.

Гоуп Гікс також перебувала разом з президентом на борту вертольота “Морська піхота”, коли президент проводив мітинг у Міннесоті.

Особистий лікар американського президента Шон Конлі повідомив, що Трамп під час лікування продовжить виконувати свої службові обов’язки. За словами лікаря, і Трамп, і його дружина Меланія почуваються добре після виявлення у них коронавірусу.

Що сказав Трамп?

У четвер ввечері Дональд Трамп написав у Twitter:

“Гоуп Гікс, яка так багато працювала без найменшої перерви щойно отримала позитивні результати щодо Covid 19. Жахливо! Ми з першою леді чекаємо результатів тестування. Тим часом ми підемо на самоізоляцію”.

Поки незрозуміло, як карантин вплине на домовленості щодо проведення других президентських дебатів, які заплановані на 15 жовтня у Маямі, штат Флорида.

Під час телефонної розмови з ведучим Fox News Шоном Хенніті у четвер ввечері Трамп сказав, що вони з пані Трамп “проводили багато часу з Гоуп”.

“Тож побачимо, що станеться”, – сказав президент, додавши, що пані Гікс часто носила маски, але попри це отримала позитивний результат.

Дональд Трамп переважно відмовляється носити маску і під час офіційних церемоній не надто дотримується соціальної дистанції.

За повідомленням Bloomberg News, у Гоуп Гікс є симптоми хвороби, вона вирушила на самоізоляцію після поїздки з Міннесоти.

Поки невідомо, як саме президент США буде відбувати карантин. За рекомендацією американського Центру контролю та профілактики інфекційних захворювань, кожна людина, яка отримує позитивний тест на коронавірус, впродовж 14 днів не залишає місця свого перебування, і повідомляє про людей, з якими останнім часом контактувала.

Білий дім щодня робить тести на ковід помічникам та усім, хто контактує з президентом.

Нагадаємо, Сполучені Штати – найбільше постраждали від пандемії коронавірусу. Згідно з даними Університету Джонса Хопкінса, станом на 2 жовтня в США підтверджено близько 7,28 мільйона випадків заражень коронавірусом. Крім того, майже 208 тисяч людей з COVID-19 померли.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 Травня, Вівторок
6 Травня, Понеділок