<

Деякі домогосподарства Волині, у яких встановлено електроопалення, отримають компенсації

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:05 | 28.01.2021 / Новини / , /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Таке рішення Уряду України стосується багатодітних сімей, прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, які до 31-го грудня 2020 року користувалися пільговими тарифами на електроенергію. Загальна сума передбачених компенсацій становитиме 1,4 мільярда гривень.

Дане рішення 27-го січня прийняв Уряд України, – повідомляє Волинська ОДА.

На Волині, за даними управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації, на кінець 2020-го року налічувалось 23 тисячі абонентів, що до 1-го січня 2021 року користувалися пільгами на постачання електроенергії. Серед них, зокрема, були і багатодітні та прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, а також обладанані електроопаленням домогосподарства, які мали пільги в опалювальний період – плата до 3 тис. кВт становила 90 коп. за 1 кВт електроенергії.

Нагадаємо, що 28-го грудня 2020 року Постановою Кабінету Міністрів України №1325 було затверджено фіксовані ціни на електричну енергію для побутових споживачів. Так, ціна на електричну енергію для побутових споживачів з 1 січня до 31 березня 2021 року становить 1,68 грн з ПДВ незалежно від обсягу споживання.

Зокрема з 1-го січня 2021 року припинили свою дію знижені тарифи, що, своєю чергою, збільшило суму оплат у платіжках за спожиту електроенергію.

Як пояснює Глава Уряду, людям не треба буде кудись ходити й носити довідки. Усі компенсації нараховуватимуться автоматично.

Відповідну постанову Уряд ухвалив із доопрацюванням. Прем’єр-міністр відзначив, що компенсації для громадян, у яких встановлене електроопалення – один із 8 кроків урядової стратегії з подолання тарифної кризи та створення справедливих правил на ринку газу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

10 Травня, П’ятниця