<

Долю дороги по вулиці Некрасова у Нововолинську вирішать у липні?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:50 | 26.06.2015 / Новини / /
Перегляди
10
/ 1 коментар

Дорога по вулиці Некрасова у місті Нововолинську здавна вважалася аварійною. Мешканці скаржилися на постійні незручності, які приносила їм нереконструйована  частина дороги.

Особливо нестерпним ставало життя нововолинців після дощу. Із настанням зливи вода з дамби витікала і псувала господарство місцевих жителів. Ремонт дороги у 2013 році взялись фінансувати представники Волинської обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, що колишній губернатор Волинської області Борис Клімчук 28-го лютого 2013 року затвердив розпорядження про ремонт доріг, фінансування яких відбувалось за кошти бюджету Волинської області. Капітальну реконструкцію вулиць Нововолинська планували на вулиці Некрасова, Гірняцькій, Молодіжній, Кримського, Тихій та на вулиці Липинського. Їх мали ремонтувати за кошти субвенції із держбюджету.

Перелік вулиць, будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць в 2013 році затвердив тодішній голова Волинської обласної державної адміністрації Борис Клімчук.

Загалом на ремонт доріг та заміни бордюр міста Нововолинська та селища Жовтневого колишній губернатор виділив 1 992 400 гривень, із яких 346 тисяч призначили на ремонт вулиці Некрасова.

Інтернет – видання “БУГ” раніше повідомляло, що мер Нововолинська Віктор Сапожніков зазначав про ремонт дороги на Некрасова: “Думаю, що це буде зроблено у першому півріччі”- говорив мер міста 31 березня 2015-го року у міськраді на звіті перед нововолинськими бюджетниками. Як бачимо, ремонт розпочати вдалося, однак завершення іще не втілилося в реальність.

Депутат Нововолинської міської ради Богдан Бадзюнь повідомив інтернет-виданню “БУГ” , що “однозначно дорога була б швидше добудована, якби кошти, виділені на заміну старих плит поблизу меморіалу воїну-прикордоннику спрямували на ремонт вулиці Некрасова”. [Нагадаємо, що взимку 2013 року на сесії Нововолинської міської ради  мер міста домігся того, що 570 тисяч гривен спрямували на благоустрій біля скверу пам’ятника воїну-прикордоннику .]

Благоустрій біля памятника воїну-прикордоннику

Депутат міськради зазначив, що дорогу на вулиці Некрасова планують добудувати до кінця 2015-го року. Пізніше можна було б організувати іще один маршрут по місту. Він би поєднував 5-й мікрорайон із центром міста вулицею Некрасова”,- зазначає Богдан Бадзюнь. Однак, депутат Нововолинської міськради вважає, що двосторонній маршрутний рух неможливо буде організувати по цій вулиці “адже ширина дороги досить мала – близько 5-ти метрів, і дві маршрутки не зможуть розминутися”.

Мешканці міста Нововолинська, які проживають на вулиці Некрасова, часто після зливи в буквальному сенсі слова ходять по воді, адже їх затоплює. Стічна вода, яка протікає просто під дорогою, після дощу потрапляє із дамби на подвір’я та земельні угіддя містян. Їх це не може не обурювати, адже вода завдає шкоди не тільки самим нововолинцям, а й їхньому домашньому господарству.

Лідія Арсентіївна, яка живе просто біля цієї стічної дамби радіє, що дорогу ремонтують. «Сподіваюсь, що проблема із затопленням домівок буде вирішена. Чудово, що люди діють, а не кидають нас у біді». Мешканка вулиці також розповіла, що проблему зі стічною водою дійсно намагались вирішити, однак у працівників не вистачило матеріальних ресурсів, щоб повністю вирішити це питання. «Якби ще доремонтували  дамбу, щоб вода стікала далі, і не завдавала нам шкоди, то взагалі було б чудово».

Водії, які проїжджають аварійною частиною не задоволені тим, що дорогу довго ремонтують. Сергій Васильович каже, що проїзд від кінцевої зупинки нововолинських маршрутних таксі до аварійної частини дороги, де посипаний щебінь,  псує стан його автомобіля. «Їжджу тут щодня. Шкода, що ці 20-30 метрів дороги псують настрій і стан шини автомобіля».

Перший заступник Нововолинського міського голови Володимир Рожелюк повідомив, що вулицю Некрасова реконструюють уже більше 2-х років.

Нововолинська міська рада уже виділяла 500 тисяч із власного місцевого бюджету на завершення ремонтних робіт, однак їх виявилось замало. Володимир Рожелюк каже, що «у зв’язку із подорожчанням матеріалів ремонт закінчити поки що не вийде».

На завершення ремонтних робіт Нововолинська міська рада потребує іще 580 тисяч гривень. Питання про подальшу долю із фінансуванням реконструкції дороги на вулиці Некрасова у Нововолинську вирішуватимуть депутати на сесії Обласної державної адміністрації у липні 2015 року.

На жаль, облаштування скверу біля пам’ятника воїну-прикордоннику турбували керівників Нововолинська більше, аніж  умови мешканців 5-го, 6-го та 15-го мікрорайонів. І , поки пам’ятник облаштований новою бруківкою, люди з вулиці Некрасова далі потерпають від нестерпних аварійних умов на стратегічній дорозі, яка в перспективі поєднає 5-й мікрорайон із центром міста.

_MG_5117
Ремонтні роботи на вулиці Некрасова у Нововолинську
_MG_5123
Встановлення бордюр на вулиці Некрасова у Нововолинську
RD8HIn7AT-M
ufr2BKEtfgk
DoZzj1lhcdg
CEAItOf5BuI
Дамба на вулиці Некрасова у Нововолинську
_vNw95rMpnw
-AjQoR4z1-g




один коментар
  1. Кошти виділені на дорогу пішли не за призначенням (на облаштування скверу). Мер показує свою свою педантичність.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота