<

«Добровольці — не раби!»: в Івано-Франківську, Львові та Тернополі відбулися пікети за демобілізацію

22:15 | 28.01.2024 / Новини / , , , , /
Перегляди
208
/ Коментарі відсутні

28-го січня в Івано-Франківську, Львові та Тернополі відбулися пікети за демобілізацію військових після 18 місяців служби. Участь в них взяли десятки місцевих мешканців, зокрема рідних бійців, які з перших днів повномасштабного вторгнення перебувають на передовій.

Так у середмісті Івано-Франківська відбувся мирний пікет за демобілізацію військових після 18 місяців служби. У ньому взяли участь приблизно 40 дружин та матерів військовослужбовців. Про це повідомили у Суспільному, передає “Еспресо.Захід“.

Учасниці пікету з плакатами пройшли від адмінбудинку до Вічевого майдану. Згодом — до ратуші. Під час ходи жінки скандували гасла: “Чому добровольці перетворилися на рабів”, “Демобілізація — не просто право, а необхідність”, “Чому другий рік воюють одні й ті самі”.

У Львові жінки принесли плакати із написами “Справедливий термін служби”, “Чому воюють одні й ті самі?”, “Чоловік не брав квиток в один кінець” тощо. За словами поліції, на пікет зібралося понад три десятки учасниць.

Також мітинг рідні військовослужбовців організували у Тернополі. Люди зібралися на театральному майдані Тернополя з плакатами “Демобілізація — це шанс на життя, “За перемогу відповідальні всі, давайте мінятися” та “Поверніть мого тата додому”.

Зауважимо, головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний наголосив, що демобілізація може бути реальністю лише за умов відсутності загострення на фронті та наявності кваліфікованих резервістів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота