<

До блокади кордонів України, ймовірно, причетні спецслужби рф

09:56 | 24.11.2023 / Новини / , , /
Перегляди
167
/ Коментарі відсутні

До блокади українського кордону польськими перевізниками з вимогою «справедливої конкуренції» може бути причетна росія. Вплив москви також може мати місце у аналогічних діях в Словаччині.

Про це пише УНІАН з посиланням на видання Guildhall, яке провело власне розслідування.

Офіційним організатором блокування кордону Польщі з Україною виступає польський громадянин Рафал Меклер, який володіє транспортною компанією Rafał Mekler Transport. Примітно, що він є представником осередку проросійської партії Konfederacja Wolność i Niepodległość (Конфедерація свободи та незалежності) у Люблінському воєводстві.

Ця політична сила має тісні звʼязки з москвою. Так, лідер партії Януш Корвін-Мікке виступав із закликами про визнання окупації Криму і особисто відвідував півострів у 2015 році, де зустрівся із гауляйтером Аксьоновим.

На початку повномасштабного вторгнення рф в Україну Меклер провів низку акцій, під час яких вимагали скасувати санкції проти рф.

Ще один учасник блокади на польсько-українському кордоні – громадянин Білорусі Гордеюк Віктор Степанович. Він володіє компанією PEO-Trans. Проаналізувавши його сторінки в соцмережах, автори матеріалу дійшли висновку, що той навчається в одному з вищих військових навчальних закладів Білорусі. Рідний брат Віктора Гордіюка Андрій проходить службу у 38-й окремій десантно-штурмовій бригаді армії Білорусі.

Російський слід виявили і в акціях на кордоні України зі Словаччиною. Там організаторами блокування кордону виступили представники громадської організації «Союз автоперевізників Словаччини» (UNAS). Антиєвропейська праворадикальна партія «Наша Словаччина» ці акції підтримала.

Примітно, що ця партія виступає за «відновлення дружніх зв’язків» з росією. Її лідер Маріан Котлеба у 2014 році написав листа експрезиденту-втікачу Віктору Януковичу, в якому Революцію Гідності порівняв з «тероризмом».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота