<

Для Іваничівського ліцею №2 мають придбати ноутбуки, однак місцева влада – проти

15:41 | 15.11.2023 / Іваничі, Новини / , , /
Перегляди
731
/ 1 коментар

Для Іваничівського ліцею №2 імені Юрія Лелюкова куплять два нові ноутбуки. Для цього з бюджету ТГ виділили 40 тисяч гривень. Хоча керівники громади чомусь не в захваті від прийнятого депутатами рішення.

Під час пленарного засідання 9-го листопада депутат Роман Чипинюк озвучив запит про виділення з місцевого бюджету коштів на придбання двох ноутбуків. Він зазначив, що матеріально-технічна база навчального закладу не поповнювалася вже давно. І наразі для якісної роботи вчителів вкрай необхідні нові комп’ютери. Тим паче зараз, коли є перевиконання бюджету 2 мільйони 900 тисяч, то 40 тисяч на техніку це, мовляв, не так і багато.

“У нас дуже давно не оновлювалася техніка. Ноутбуки, на яких ми працюємо зараз, вже застаріли. Та й то нам їх купила не селищна рада, а ми їх отримали у подарунок. І вже з самого початку вони не дуже хорошої якості були. А цих 40 тисяч не дуже вплинуть на наш бюджет. Ці два ноутбуки, які у нас є, майже не працюють”, – зазначив Чипинюк.

За його словами, ноутбуки потрібні для управлінської роботи.

Депутат Сергій Лойко зауважив, що якщо купувати якусь техніку для навчальних закладів, то для усіх. А не вибірково. Однак інші депутати наголосили, що наразі запитів від інших ліцеїв немає, а тому не відомо, що саме їм потрібно.

Коментуючи це питання, начальниця відділу освіти, культури, молоді та спорту Алла Наумук підкреслила, що наразі набагато важливішою проблемою – є забезпечення педагогів заробітною платою. Адже коштів для цього не вистачає. А ноутбуки, мовляв, хоч і теж важливі, але не першочергово.

“Першочергова проблема зараз – незабезпеченість педагогів заробітною платою. Наразі ми виділяємо з бюджету 430 тисяч гривень для цього. Потім ще буду просити в депутатів 1 мільйон 400 тисяч гривень. Я за покращення матеріально-технічної бази усіх навчальних установ нашої громади. Ноутбуки для ліцеїв – це як “кров з носа”. Але передусім кошти треба на зарплату”, – зазначила головна освітянка громади.

Вона запевнила, що найновіша матеріально-технічна база саме в ліцеї №2. Однак Роман Чипинюк, який працює там вчителем інформатики, заперечив цю інформацію і повідомив, що востаннє техніка купувалась ще 2012-го року.

Зауважимо, що в громаді найпрестижнішою вважається ліцей №1. І одна з найбільших причин цього – якраз таки якісна матеріально-технічна база, яка постійно покращується. Тож твердження Алли Наумук щодо того, що найновіша матеріально-технічна база саме в ліцеї №2 є сумнівною.

Врешті депутати підтримали запит Чипинюка і таки проголосували за виділення 40 тисяч грн на покупку ноутбуків. Єдина, хто не голосувала, – голова громади Лідія Томашевська.

До слова, як стало відомо БУГу з достовірних джерел, Томашеська не хоче давати кошти ліцею №2. Тим більше, що “випросив” їх її опонент, один із небагатьох депутатів, який неодноразово висловлював своє обурення бездіяльністю місцевої влади, – Роман Чипинюк. Тож, ймовірно, ноутбуків не куплять. Адже останнє слово в громаді завжди за Лідією Томашевською. І вона може використати цю ситуацію заради покарання невірного і балакучого депутата.




один коментар
  1. Бо в місцевій раді такі старпьори засиділись, хто поняття не мають шо це таке ті ноутбуки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота