<

Для чого Путіну Донецький аеропорт

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:57 | 3.10.2014 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
1455356

На Сході терористи обстрілюють центр Донецька з “Градів”.

Загинув представник Міжнародного комітету Червоного Хреста, поранені ще двоє людей, – повідомляє ТСН.

Постраждали десятки будинків. Тим часом, під Донецьким летовищем продовжується протистояння між українськими військовими та проросійськими терористами. Сепаратисти заявляють, що захопили аеропорт. У Раді нацбезпеки та оборони України це спростовують.

“Найгарячішою” точкою на Сході зараз залишається Донецьк, ідеться в сюжеті ТСН.Ранок. Напередодні терористи обстрілювали не тільки околиці, а й середмістя – Ворошиловський та Київський райони.

Постраждав офіс Міжнародного комітету Червоного Хреста. Загинув працівник організації – громадянин Швейцарії. Міністерство закордонних справ України звинувачує в нападі проросійські війська, які контролюють місто. Міністр Павло Клімкін на своїй сторінці у Twitter висловив співчуття з приводу загибелі іноземного громадянина.

“Чи мають уявлення про людяність терористи, які обстріляли донецький офіс Червоного Хреста, єдина мета якого – допомагати людям?”, – написав він.

Продовжуються бої і за Донецький аеропорт. Упродовж всього вчорашнього дня над летовищем стояв чорний дим. У РНБО запевняють, що аеропорт залишається під українським контролем. Сепаратисти в свою чергу заявляють, що нібито майже його захопили.

Донецькій аеропорт у жодному випадку не можна здавати, впевнений екс-голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії Микола Маломуж. В ефірі одного з телеканалів він заявив, що Путін планує створити там військову базу. Росія збирається захопити летовище за два-три дні, впевнений Маломуж. Саме тому застосовується важка зброя, йде активний обстріл і наступ на аеропорт. Генерал заявляє, що треба або посилити український контингент, що утримує летовище, або відступити і знищити аеропорт, особливо злітну смугу.

У той же час міністр оборони Валерій Гелетей відмовився відповісти, чи ведуться з терористами “ДНР” перемовини щодо обміну Донецького аеропорту на звільнення бойовиками кількох селищ. Він сказав, що ця інформація – не для розголосу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Травня, Неділя
18 Травня, Субота