<

Дев’ятикласники складатимуть ДПА з п’яти предметів

18:49 | 20.12.2023 / Новини / /
Перегляди
540
/ Коментарі відсутні

У майбутньому учні 9-их класів складатимуть державну підсумкову атестацію (ДПА) з 5 предметів. Розробка матеріалів для них розпочнеться у 2025 році.

Про це розповіла директорка Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко, –повідомляє «Українська правда. Життя».

З її слів, до переліку предметів ДПА входитимуть математика, українська мова, історія України, іноземна мова та природничі дисципліни.

Крім того, до тестових завдань планують додати усну частину.

«Принаймні з тих предметів, де це дуже важливо. До прикладу, історія України та Громадянська освіта – це та галузь, де важливо говорити, висловлюватися, розлого відповідати на якесь запитання», – пояснила Вакуленко.

Однак матеріали для іспитів з кожного предмету будуть розроблятися почергово.

«Ми хочемо за рік брати одну галузь, пілотувати її, робити висновки, і наступного року пропонувати вже для всіх учнів. Потім братимемо іншу галузь для пілотування. В такий спосіб до 2027 року ми б мали таке оцінювання для дев’ятикласників», – розповіла директорка УЦОЯО.

Також Вакуленко зазначила, що наступного року планується підготовка ДПА для учнів 4 класів. Почнуть з невеликої вибірки – 2 тисячі учнів.

«Тим закладам, які погодяться з нами працювати, ми запропонуємо оцінювання з математики та української мови. Коли вони його проведуть, ми проаналізуємо, наскільки наші тести та запитання адекватні для вибірки, чи легко вчителям їх опрацьовувати в класі, як багато часу це займає. Ми хочемо мати не тільки тестову частину, але й усну», – зауважила директорка УЦОЯО.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота