<

ДБР оголосило підозру офіцеру, який подарував гранати помічнику Залужного

12:03 | 9.11.2023 / Новини / , /
Перегляди
344
/ Коментарі відсутні

Державне бюро розслідувань повідомило підозру офіцеру з Апарату Головнокомандувача ЗСУ, який подарував гранати Геннадію Частякову — помічнику Головнокомандувача Валерія Залужного.

Про це йдеться у повідомленні ДБР.

Слідство встановило, що офіцер набув без відповідного на це дозволу 8 ручних універсальних наступально-оборонних гранат «DM 51A2» та приніс їх до свого службового кабінету.

Згодом він упакував шість з них у подарунковий дерев’яний ящик та поклав туди пляшку алкоголю. Цей ящик він подарував військовослужбовцю Геннадію Частякову з нагоди його дня народження.

ДБР зазначає, що цими діями офіцер фактично вчинив збут вибухових пристроїв.

Ще дві гранати неназваний офіцер продовжив зберігати у шафі свого робочого кабінету, звідки їх потім вилучили працівники правоохоронних органів.

Наразі офіцеру повідомлено про підозру у придбанні, зберіганні, носінні та збуті вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 ККУ).

Нагадаємо, 6-го листопада ввечері в селі Чайки на Київщині від вибуху гранати в себе вдома загинув 39 річний військовий. Його 13 річний син був шпиталізований із тяжкими пораненнями. Загиблий – Геннадій Частяков – працював помічником головнокомандувача Валерія Залужного. У 2012 році балотувався до ВРУ від 19 виборчого округу, деякий час проживав у Володимирі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота