<

Цьогоріч посіви озимих культур будуть меншими на 20%

15:09 | 17.10.2023 / Новини / , /
Перегляди
35
/ Коментарі відсутні

Член комітету Верховної ради з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук заявив, що посіви озимих культур цьогоріч будуть меншими на 20% ніж минулого року.

Про це Дмитро Соломчук сказав на брифінгу, – передає Суспільне.

За його словами, зменшення кількості посівів озимих культур своєю чергою призведе до скорочення вирощування пшениці у наступному сезоні.

«Аграрії менше сіють, через те, що не вистачає фінансових ресурсів. І ця цифра, думаю, буде на 20% менше, ніж минулого ріку, що призведе до скорочення вирощування пшениці, хліба в Україні на наступний сезон», – сказав Соломчук і наголосив, що слід шукати термінові рішення для агровиробників.

Депутат пояснив, що український агросектор дуже сильно закредитований, на понад 100 млрд гривень, тому це великі ризики.

«І тут терміново потрібно приймати кардинальні рішення, наприклад, створювати спецфонд “Зерно України”, випустити під нього облігації, викупити в аграріїв по фіксованій ціні пшеницю в розмірі хоча б 10 мільйонів тонн, зберігати її на сертифікованих приватних елеваторах з можливістю експорту державою», – сказав Дмитро Соломчук.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота