<

ЦАХАЛ виявив у цивільних районах Сектору Гази понад 800 шахт тунелів ХАМАСу: у деяких знайшли зброю

03:12 | 4.12.2023 / Новини / , /
Перегляди
92
/ Коментарі відсутні

З початку наземних операцій у Секторі Гази солдати ЦАХАЛу виявили понад 800 шахт до підземних тунелів палестинського угруповання ХАМАС. Ізраїльські військові зруйнували близько 500 таких шахт.

Про це повідомила армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ), пише Громадське.

Тунельні шахти були розташовані в цивільних районах, чимало з них — поблизу або всередині шкіл, дитячих садків, мечетей та на дитячих майданчиках. Солдати ЦАХАЛу знайшли велику кількість зброї всередині деяких шахт, стверджують в Ізраїлі. Окрім того, там кажуть, що деякі тунельні шахти з’єднували стратегічні обʼєкти ХАМАСу.

«Ці знахідки є ще одним доказом того, що ХАМАС навмисно використовує цивільне населення та інфраструктуру як прикриття для своєї терористичної діяльності в Секторі Гази», — кажуть в ізраїльській армії. 

Після виявлення шахт війська ЦАХАЛу проводять ретельні дослідження, щоб знищити їх за допомогою різних методів, зокрема вибухівкою. 

Припинення перемир’я

Перемир’я між Ізраїлем і ХАМАСом у Секторі Гази тривало з 24 листопада. За цей час відбувався обмін полоненими та доставлення гуманітарної допомоги для цивільних. Проте зранку 1 грудня в Ізраїлі заявили, що ХАМАС порушив угоду й обстріляв Ізраїль ракетами. Вже наступного дня ізраїльські військові відновили бойові дії.

До цього армія Ізраїлю відзвітувала, що під час своєї операції проти палестинського угруповання ХАМАС уже оточила Газу та розділила анклав на дві частини. 13 листопада там заявили, що ХАМАС «утратив контроль» над Сектором Гази. У соцмережах з’явилося фото, на якому, як стверджується, ізраїльські солдати перебувають усередині будівлі парламенту Гази.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя