<

Чиновник НАТО вибачився за свої слова про відмову України від територій

02:25 | 17.08.2023 / Новини / , /
Перегляди
151
/ коментарі 2

Голова апарату генсека НАТО Стіан Єнссен перепросив за своє припущення, що Україна може отримати членство в Альянсі в обмін на відмову від окупованих росією територій.

Єнссен зазначив, що його заява була “частиною ширшої дискусії про можливі майбутні сценарії в Україні, й мені не слід було говорити про це в такий спосіб”. Про це пише “Європейська правда”, посилаючись на коментар Єнссена норвезькому порталу VG,

“Це була помилка”, – додав посадовець Альянсу.

Він зазначив, що вчорашня заява про “членство в обмін на території” потребує уточнення після того, як викликала резонанс у ЗМІ.

“Якщо – і я наголосив, якщо – ви доходите до точки, коли можете вести переговори, військова ситуація на полі бою, те, хто що контролює, буде абсолютно грати центральну роль і обов’язково матиме вирішальний вплив на те, який вигляд матиме можливий результат цієї війни”, – зауважив Єнссен.

Саме тому, додав посадовець Альянсу, “вкрай важливо, що ми підтримуємо Україну тим, чого вона потребує”.

Крім того, керівник апарату Столтенберга згадав і про необхідність надання Києву “гарантій безпеки”, аби попередити повторення подій 2014 і 2022 років – агресії з боку росії.

Єнссен окремо підкреслив, що саме Україна має вирішити, на яких умовах вона буде готова почати переговори з москвою і про що буде вести ці переговори.

Нагадаємо, 15-го серпня керівник апарату генерального секретаря НАТО Стіан Єнссен допустив, що Україна може стати членом Альянсу в обмін на “відмову” від частини своєї території, але наголосив, що таке рішення має ухвалювати лише Київ.

МЗС України назвало такі дискусії “абсолютно неприйнятними”, підкресливши, що вони підіграють російському наративу.




коментарів: 2
  1. Що там вирішує своїм балаканням якийсь апаратний начальник. Як його вище керівництво вирішить – так нашим і накажуть

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер
1 Травня, Середа