<

Через Ягодин намагалися незаконно провезти новий спортивний одяг вартістю понад 1,5 млн грн

15:18 | 12.09.2023 / Новини / /
Перегляди
130
/ Коментарі відсутні

У вантажі з гуманітарною допомогою намагались крадькома ввезти в Україну новенький спортивний одяг. Товар виявили у ході повного митного огляду ваговоза, який переміщував через «Ягодин» більше 13 тонн вживаних речей.

Вартість комерційної партії прихованих від митного контролю курток, худі, штанів та футболок популярного американського виробника оцінюється у понад 1,5 млн грн, повідомляє пресслужба Волинської митниці

Благодійники з Голландії скрупульозно виписали перелік дарованих українцям кухонних аксесуарів, побутової техніки, велосипедів, інструментів, засобів гігієни та виробів медичного призначення.

Відповідно до поданих до митного контролю документів, у вантажівці мало б бути 886 вантажних місць. Однак митники після вивантаження та перерахунку налічили їх аж 927. Тож одразу стала зрозумілою невідповідність між заявленою та фактичною вагою допомоги, яка й викликала сумнів.

41 “зайву” коробку нового одягу тимчасово вилучили на склад митниці. Щодо перевізника складено протокол про порушення митних правил за ознаками частини 1 ст. 483 Митного кодексу.

Санкція статті передбачає конфіскацію предметів правопорушення та штраф у повному розмірі їх вартості. Після завершення провадження остаточні рішення у справі прийматиме суд.

А заявлена до митного оформлення гуманітарна допомога після перевірки попрямувала до свого отримувача – до благодійного фонду в Одесі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота