<

Через «вибуховий» подарунок главі поліції Польщі в Україні порушили справу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:07 | 20.12.2022 / Новини / , , /
Перегляди
277
/ Коментарі відсутні

Українські правоохоронці відкрили провадження за фактом вибуху в Головного управління нацполіції Польщі використаного гранатомета, який польським посадовцям подарували в Україні.

Про це 20-го грудня повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін, пише Укрінформ.

За його словами, відповідне кримінальне провадження зареєстрували на днях. У його межах зараз відбувається досудове розслідування, правоохоронці опитують людей.

Заступник глави МВС додав, що українські правоохоронці зараз перебувають на контакті з польською стороною, “щоб забезпечити об’єктивність розслідування і винести відповідні уроки з тим, щоб подібні інциденти ніколи не траплялися”.

Окрім того, міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський з посиланням на інформацію від української сторони заявив, що заступника голови ДСНС України Дмитра Бондара, який подарував один з гранатометів, відсторонили від посади у зв’язку з цим інцидентом.

14-го грудня у Головному управлінні поліції Польщі стався вибух, унаслідок якого постраждали дві особи, зокрема головний комендант польської поліції Ярослав Шимчик.

За офіційною інформацією МВС Польщі, вибухнув подарунок, який головний комендант поліції отримав під час робочого візиту в Україну 11-12 грудня. В Україні він зустрічався з керівництвом української поліції і ДСНС. Як зазначається, подарунок керівник польської поліції отримав від “одного з керівників українських служб”.

Згодом сам Шимчик, якого госпіталізували після вибуху у штаб-квартирі поліції у Варшаві, розповів про деталі інциденту. За його словами, під час візиту в Україну йому подарували два протитанкові гранатомети, які, за словами української сторони, були використані.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця