<

Через «Устилуг» намагалися провезти новий одяг під виглядом гуманітарки

14:15 | 16.02.2024 / Новини / , /
Перегляди
204
/ Коментарі відсутні

На митному посту «Устилуг» у вантажі гуманітарної допомоги виявили новенький одяг вартістю майже 270 тисяч гривень, якого перевізник не вказав у декларації.

Водія можуть притягнути до відповідальності відповідно до ч. 1 ст. 483 Митного кодексу, повідомляє пресслужба Волинської митниці у фейсбуці.

Санкція статті у цьому році була змінена на вимогу Конституційного Суду України. Тепер таке порушення карається накладенням штрафу в розмірі від 50 до 100 відсотків вартості предметів правопорушення з можливою їх конфіскацією або без такої.

Під час в’їзду на митну територію України мешканець Вінничини скористався дозволеною у перехідний період паперовою формою декларації про визнання вантажу гуманітарною допомогою. У переліку значились солодощі, предмети гігієни, меблі, вживаний одяг, що прямували до одного з благодійних фондів.

Однак у ході повного митного огляду, крім зазначених у декларації товарів, у 9 поліпропіленових мішках насипом ввозились чоловічі та жіночі штани різних розмірів та торгових марок, без ознак використання. Відтак, у діях перевізника встановлено ознаки переміщення товару з приховуванням від митного контролю, про що складено протокол. Матеріали провадження за ним передадуть на розгляд суду для ухвалення остаточного рішення про міру індивідуальної відповідальності чоловіка.

До слова, перехідний період, у якому можливе подання паперових форм декларацій про визнання вантажів гуманітарної допомогою безпосередньо під час перетину кордону, завершиться 1 квітня 2024 року. Після цього в Україні працюватиме лише автоматизована система пропуску та обліку гуманітарної допомоги. Такий порядок встановлений Постановою КМУ №953 від 5-го вересня 2023 року.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота