<

Через Устилуг намагалися провезти корейську косметику вартістю понад мільйон гривень

13:14 | 15.04.2024 / Новини / , /
Перегляди
122
/ 1 коментар

Через митний пост «Устилуг» намагалися провезти майже 130 тисяч одиниць виробів корейської б’юті-індустрії загальною вартістю понад мільйон гривень.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Волинської митниці.

«Краса іноді справді стає страшною силою. Коли споживачі готові платити тисячі за її збереження, а імпортери інноваційних рішень усіма засобами прагнуть мінімізувати митні платежі – все виливається у протоколи про порушення митних правил. Нещодавно такий запровадили на митному посту “Устилуг”», – йдеться у дописі.

Митники повідомляють, що українське підприємство під час ввезення косметики та одягу популярних брендів подало товаросупровідні документи з неправдивими відомостями одночасно щодо відправника, одержувача, найменування, кількості товару, необхідні для визначення його митної вартості.

Волинські митники встановили цей факт у ході повного митного огляду вмісту багажного відділення мікроавтобуса, який ввозив цей вантаж. Як наслідок, на склад митниці попрямувало майже 130 тисяч одиниць виробів корейської б’юті-індустрії. Попередньо, їхня вартість оцінюється у понад мільйон гривень.

Митники нагадують, що відповідно до ч. 1 ст. 483 Митного кодексу, дії, спрямовані на приховування товарів від митного контролю шляхом подання неправдивих відомостей про них, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі від 50 до 100 відсотків вартості предметів правопорушення з можливою їх конфіскацією або без такої. Реальну вартість тимчасово вилученого краму невдовзі визначить товарознавча експертиза, замовлена митницею у ході розпочатого провадження.

Остаточні рішення у справі невдовзі прийматиме суд.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок